Slidinėjimas Kaprun – Zel am See – Saalbach

2024 metų slidinėjimo kelionė į vieną iš geriausių Austrijos slidinėjimo centrų, kuris jungia 408km trasų. 4* viešbutis su pusryčiais už ypač gerą kainą. Daugiau apie kelionę: spauskite čia.

Slidinėjimas Austrijoje. TOP 10 slidinėjimo kurortų

Slidinėjimo kurortus Austrijoje slidininkai ir snieglentininkai įvardija kaip puikiai tinkamus visiems, kurie nori pajausti slidinėjimo malonumą bei gerai praleisti laiką. Žinoma, Austrija turi ir gilias slidinėjimo tradicijas bei puikiai tiek slidininkams, tiek ir snieglentininkams pritaikytas trasas. Taigi, kiekvienas tikrai atras, ką veikti Austrijos slidinėjimo kurortuose. Siūlome paskaityti apie 10 geriausių Austrijos slidinėjimo kurortų, kuriuos aplankyti siūlo planetware.com:

1. Slidinėjimas Austrijoje St. Anton am Arlberg

Slidinėjimas Austrijoje, St. Anton am Arlberg

Visi rimti slidininkai puikiai žino, o galbūt jau yra ir išbandę šio kurorto trasas, kurios tituluojamos kaip vienos geriausių ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Šiame kurorte slidinėjimo entuziastai ir profesionalai ras ne tik tas trasas, kuriomis bus galima linksmai nusileisti, tačiau ir nemažų iššūkių keliančius kalnus.

Čia rasite ir istoriją menantį pirmąjį Alpių slidininkų klubą, kuris įkurtas dar 1901 m. 1300 m aukštyje įsikūręs kurortas yra istorinis ir rekomenduojamas aplankyti kiekvienam slidininkui.

Daugiau informacijos apie šį kurortą: www.Stantonamarlberg.com

2. Kitzbühel

Slidinėjimas Kitzbuhel, Austrija

Jei St. Anton yra laikomas geriausiu pasirinkimu profesionaliems ir patyrusiems slidininkams, Kitzbühel tikrai patiks ir vidutinius, ir pradedančiojo įgūdžius turinčiam slidininkui bei snieglentininkui. Aplankiusieji šį kurortą jį apibūdina kaip šarmingą ir ypač įspūdingą savo gamta. Pats miestelis, kuriame ir yra įsikūręs kurortas, taip pat yra vienas jaukiausių ir mieliausių, todėl čia puikiai praleisite laiką ir po slidinėjimo.

Šį kurortą neretai renkasi šeimos, nes čia puikiai laiką praleis ir slidinėjantys, ir neslidinėjantys šeimos nariai. Kalbant apie trasas, Kitzbühel rasite 60 įvairaus sudėtingumo trasų, kurios driekiasi per 170 km.

Daugiau informacijos apie šį kurortą: www.kitzbuehel.com

3. Lech-Zürs am Arlberg

Ne veltui šį Austrijos kalnų kurortą yra pamėgusios ir įžymybės. Jis tikrai puikus pasirinkimas visiems metų laikams, o kur dar įspūdingi gamtos vaizdai… Tiesa, šis kurortas labiausiai giriamas būtent kalnų slidininkų bei sakoma, kad tai yra Austrijos slidinėjimo mokyklų pradžios vieta.

Po slidinėjimo dienos visuomet galėsite aplankyti ne mažiau įspūdingą istorinį Zurs miestelį bei pasigrožėti čia esančiu ežeru. Čia tiek trasų, kad kasdien galima išbandyti ką nors naujo.

Daugiau informacijos apie šį kurortą: https://www.lechzuers.com/en/winter/skiing/

4. Mayrhofen

Slidinėjimas Austrijoje, Mayrhofen

Na, o šį Austrijos perlą tikrai įvertins puraus sniego ir snieglenčių mylėtojai. Šiame slidinėjimo kurorte nepritrūksite ne tik geriausių trasų, kurios tikrai patiks čiuožiant snieglentėmis, ir parkų ar stačių trasų. Bendras šių trasų ilgis yra 428 km.

Tačiau nemanykite, kad čia rečiau užsuka kalnų slidininkai. Tiek profesionaliems, tiek ir dar besimokantiems šio sporto subtilybių slidininkams Mayrhofen siūlo galybę pritaikytų trasų, kur tobulėti ar išbandyti savo jėgas galės kiekvienas.

Daugiau informacijos apie šį kurortą: https://www.mayrhofen.at/en/

5. Sölden

Slidinėjimas Solden, Austrija

Šiame populiariame Austrijos slidinėjimo kurorte slidinėti galima bene ištisus metus. Tai ištisas slidinėjimo regionas, kuris yra tituluojamas esančiu aukščiausiai šalyje. Be slidininkų, kuriuos vis ir snieglentininkų šį kurortą neretai aplanko ir gamtos mylėtojai, fotografai ir keliautojai. Sölden (liet. Soldenas) buvo filmuojamas ir ne viename žinomame filme. Taip pat jis yra tik valandos kelio atstumu nuo Innsbrucko, kur 2015 m. buvo filmuojamas ir Džeimso Bondo filmas „Spectre“.

Daugiau informacijos apie šį kurortą: www.soelden.com

6. Ischgl

Netoliese Austrijos sienos su Šveicarija įsikūręs slidinėjimo kurortas pasižymi nuostabiais vaizdais, puikiomis trasomis ir tikra tirolietiška dvasia. Ne veltui jis vadinamas Alpių sostine. Puikus sniegas ir visos sąlygos žiemos atostogoms kalnuose čia atvilioja ir slidininkus, ir snieglentininkus. Pastarieji žiemos sporto entuziastai itin giria slidinėjimo kurorte esančius parkus.

Daugiau informacijos apie šį kurortą: https://www.ischgl.com/en/Active/Active-Winter/Skiing-in-Ischgl

7. Söll ir SkiWelt

Slidinėjimas SkiWelt

Antra savo dydžiu slidinėjimo erdvė Austrijoje siūlo 280 km. trasų ir patogią keltuvų infrastruktūrą. Sakoma, kad šis kurortas ir slidinėjimo ekspertams nepagaili iššūkių, o ir profesionalai čia užsuka išbandyti savo jėgų. Tačiau jis, kaip ir visi didieji Europos slidinėjimo kurortai, yra pritaikytas tiek profesionalas, tiek ir tiems, kurie dar tik žengia pirmuosius savo žingsnius slidinėjimo pasaulyje ir mokosi pagrindų. Be jokių abejonių, jog kelionė į tokį slidinėjimo kurortą įkvėps bei paskatins daugiau slidinėti ir tobulėti.

Daugiau informacijos apie šį kurortą: https://www.skiwelt.at/en/skiwelt-soell.html

8. Slidinėjimas Austrijoje Zell am See

Austrijos slidinėjimo kurortas Zell am See yra netoliese Kaprun kurorto, todėl slidininkai ir snieglentininkai paprastai migruoja tarp šių kurortų ir kasdien išbando vis naujas trasas bei daug puraus sniego. Keltuvai šiame kurorte kyla kasdien, o norinčių aplankyti vaizdingus kalnus bei pasakiško grožio Zell am See ežerą netrūksta ištisus metus, todėl neretai kurortas sulaukia ir turistų. Visiškai šalia trasų verda tikras tirolietiškas gyvenimas, o miestelių ir kaimelių gyventojai svetingai priima visus atvykstančius.

Daugiau informacijos apie šį kurortą: www.zellamsee-kaprun.com

9. Saalbach-Hinterglemm

Slidinėjimas, Saalbach

Saalbach Hinterglemm gali nustebinti skirtingomis 270 km. Trasomis ir puikiais vaizdais. Kurortas pritaikytas visiems sniego ir žiemos pramogų mėgėjams, todėl čia rasite ir parkų, ir įvairių lygių trasų, ir net galimybę čiužinėti rogutėmis bei kitų įvairiausių pramogų. Netoliese Salzburgo esantys Saalbach ir Hinterglemm kaimeliai yra sujungti modernia keltuvų sistema su Leogang bei Fieberbrunn kurortais.

Aplankiusieji šį kurortą paprastai pažymi, kad žiemos sezonas čia prasideda gruodžio pabaigoje ir baigiasi balandžio viduryje. Nemažai keliautojų Saalbach Hinterglemm renkasi ir savo švenčių atostogoms.

Daugiau informacijos apie šį kurortą: https://www.saalbach.com/home

10. Alpbach

Šis Austrijos kaimelis yra vadinamas gražiausiu tradiciniu tirolietišku kaimeliu dėl unikalios architektūros ir gražiausių gamtos vaizdų. Tai yra pagrindinis viso Alpbachtal slėnio slidinėjimo kurortas. Vien tai leidžia suprasti, kad čia galima vykti ne tik slidinėti ar čiuožinėti, bet ir keliauti bei pažinti tirolitišką gyvenimo būdą, kuriuo austrai itin didžiuojasi. Alpbach puikiai tiks tiek ir norintiems slidinėti, tiek ir žiemos žygių entuziastams.

Daugiau informacijos apie šį kurortą: https://www.alpbachtal.at/en

Mūsų pasiūlymus kelionėms į Austriją rasite čia: Slidinėjimas Austrijoje