Slidinėjimas Šveicarijoje: TOP 10 slidinėjimo kurortų

Nuostabiais kalnais, gamta ir senomis slidinėjimo tradicijomis pasižyminti Šveicarija traukte traukia visus snieglenčių ir slidžių sporto entuziastus. Snowmagazine.com atrinkti dešimt geriausių slidinėjimo kurortų Šveicarijoje, kuriuos verta aplankyti dėl daugybės priežasčių.

1. Slidinėjimas Šveicarijoje – Laax

Slidinėjimas LAAX


Žinoma, Šveicarija garsėja prabangiais slidinėjimo kurortais ir Laax nėra išimtis. 224 km. puraus sniego trasų sužavi ne vieną slidininką. Dėl nepriekaištingų ir įvairių trasų, modernių keltuvų ir patogaus apgyvendinimo galimybių šį kurortą itin mėgsta tiek snieglentininkai, tiek ir patyrę slidininkai.
Ką jau kalbėti apie visiškai šalia esančias kavines, barus ir restoranus. Čia pramogų ir gero laiko kalnuose tikrai netruks.

Daugiau informacijos apie šį slidinėjimo kurortą: https://www.flimslaax.com/en

2. Grindelwald


Šis Šveicarijos slidinėjimo kurortas yra tikras traukos taškas tiek žygių, tiek ir žiemos sporto mėgėjams. Tai vienas iš geriausių Jungfrau slidinėjimo regionų, kuriame galima rasti daugybę slidinėjimo bei žiemos žygių trasų. Slidininkams turėtų patikti čia esančios lygumų slidinėjimo trasos. Viso čia vykstančius slidininkus pasitinka 160 km kalnų trasų bei puikiai išvystyta keltuvų infrastruktūra.

Daugiau informacijos apie šį slidinėjimo kurortą: https://grindelwald.swiss/en/winter

3. Slidinėjimas Šveicarijoje – Zermatt

Slidinėjimas Šveicarijoje, Zermatt


Zermatt slidinėjimo kurortas yra pačioje Valais regiono širdyje. Šis slidinėjimo kurortas siūlo net 360 km. trasų įvairių įgūdžių slidininkams bei snieglentininkams. Tiesa, daugelis čia esančių trasų yra mėlynos ir raudonos, todėl puikiai tinka tobulinant savo įgūdžius.
Zermatt ištisus metus galima rasti puikaus ir puraus sniego bei pramogų, restoranų ir SPA, todėl šiame Šveicarijos kurorte puikiai laiką galės praleisti tiek slidinėjantys, tiek ir neslidinėjantys šeimos nariai.


Daugiau informacijos apie šį slidinėjimo kurortą: https://www.zermatt.ch/en

4. Gstaad


Šis Šveicarijos slidinėjimo kurortas yra vienas populiariausių ir garsiausių. Tarp Gstaad svečių galima pamatyti ir pirmo ryškumo šou pasaulio atstovus.
Šalia kurorto visus atvykstančius pasitinka jaukus ir gražus miestelis, o visame kurorte veikiantys keltuvai leidžia tiek turistams, tiek ir slidininkams greitai pasiekti norimą trasą ar kalnų vietą. Ši slidinėjimo zona jungia net 250 km trasų, kurios tinka ir slidinėjant kalnų slidėmis, ir čiuožiant snieglente.


Daugiau informacijos apie šį slidinėjimo kurortą: https://www.gstaad.ch/en.html

5. Crans-Montana


Nenustebkite jei Crans-Montana slidinėjimo kurortuose prireiks prancūzų kalbos žinių. Šis prancūzakalnis regionas yra pamėgtas slidininkų ir snieglentininkų jau daugybę metų bei puikiai tinka visų lygių žiemos sporto mėgėjams.
Viso trasų ilgis šiuose abiejuose sujungtuose kurortuose yra 140 km. Slidininkams turėtų patikti čia esančios puikiai įrengtos lygumų slidžių trasos. Na, o norintys išskirtinių pramogų slidinėti čia galės ir naktimis, o miesteliuose lauks daugybė pramogų ir vietos dvasia alsuojantys barai.


Daugiau informacijos apie šį slidinėjimo kurortą: https://www.crans-montana.ch/en

6. Andermatt

Vos dvi valandas kelio nutolęs nuo Ciuricho slidinėjimo kaimelis Andermatt yra modernus ir investicijas pritraukiantis slidininkų traukos taškas. 180 km. trasų ir gausybė keltuvų ir slidininkams, ir snieglentininkams leidžia patirti visus žiemos sporto malonumus. Šį kurortą neretai renkasi ir šeimos dėl patogaus susisiekimo ir išskirtinių vietovių.
Aplink slidinėjimo kurortą rasite puikių viešbučių, restoranų ir barų, kurie leis patirti šveicarišką svetingumą bei išbandyti tradicinius ir naujus skonius.


Daugiau informacijos apie šį slidinėjimo kurortą: https://www.andermatt.ch/en

7. Davos

Ne veltui sakoma, kad Davos niekada nenusibosta. Atvykę čia slidinėti rasite ir penkis muziejus, kiną, ledo ritulio stadioną. Tai vienas prabangiausių ir gražiausių Šveicarijos kurortų, kuriame jus pasitiks net 307 km. ilgio trasos, kurios Davos jungia su šalia esančiu Klosters slidinėjimo kurortu.


Daugiau informacijos apie šį slidinėjimo kurortą: https://www.davos.ch/en/discover/mountains

8. Verbier

Slidinėjimas Verbier, Šveicarija


Turtingųjų ir šou pasaulio žvaigždžių itin pamėgtas slidinėjimo kurortas Verbier yra viena populiariausių žiemos atostogų krypčių. Tiesa ta, kad šis kurortas yra prabangus, tačiau puikiai pritaikytas visiems turistams, o atostogas planuojant dar vasarą galima rasti specialių pasiūlymų.
Daugelis Verbier giria ir dėl trankių vakarėlių, puikių barų ir išskirtinių restoranų, todėl akivaizdu, kad čia gyvenimas nesustoja net ir po ilgos slidinėjimo dienos.


Daugiau informacijos apie šį slidinėjimo kurortą: https://www.verbier.ch/hiver/

9. Arosa    

LenzerheideArosa Lenzerheide kurortas yra nuostabiame Šveicarijos kalnų regione, kuris svečius pasitinka ne tik slidininkų ir snieglentininkų pamėgtomis trasomis, bet ir kitomis pramogomis. Ką veikti šiame kurorte atras ir visiškai neslidinėjantys keliautojai: nuo čiužinėjimo rogutėmis iki restoranų, barų ir kitų pasilinksminimo vietų.
Žiemos sporto mėgėjai čia ras net 225 km trasų ir daugybę keltuvų, kurie palengvins susisiekimą ir leis greitai pasiekti norimą trasą.


Daugiau informacijos apie šį slidinėjimo kurortą: https://arosalenzerheide.swiss/de

10. Engelberg


Engelberg yra tradicinis ir pasakiško grožio gamtos apsuptas Šveicarijos kaimelis, kuriame įsikūręs slidinėjimo kurortas. Slidininkams čia atsiveria nepakartojamos Alpių panoramos bei Šveicarijos gamtos grožis, kuris ir traukia sugrįžti ne kartą.
Engelberg kurortą yra pamėgę kalnų ir lygumų slidininkai, tačiau vis dažniau atranda ir snieglenčių sporto mėgėjai.


Daugiau informacijos apie šį slidinėjimo kurortą: https://www.engelberg.ch/en/

Visas slidinėjimo keliones į Šveicariją rasite čia: Slidinėjimas Šveicarijoje