Slidinėjimo (sportinis) bagažas: kaip viską susipakuoti, kad nekiltų nesklandumų?

Keliaujant į kalnus svarbu nepamiršti iš anksto suplanuoti, kaip sutalpinsite savo slidinėjimo bagažą. Tačiau kaip sutalpinti tiek asmeninius daiktus, tiek slidinėjimui reikalingą įrangą bei visus drabužius?

Prieš keliaujant į oro uostą svarbu pasidomėti, ar į jūsų kelionę jau įskaičiuotas slidinėjimo (sportinis) įrangos bagažas. Tai didelis privalumas keliaujant su savo ar Lietuvoje nuomota įranga. Patariama nepagailėti pinigų ir profesionaliam įrangos dėklui, kuris atsipirks jau pirmosios kelionės metu, nes taip įranga atostogų tikslą pasieks sveika, o kartu į dėklą tilps ir kiek daugiau daiktų, todėl liks daugiau vietos pagrindiniame bagaže. 

Tiesa, patyrę keliautojai pataria bagažo vietą sutaupyti ir į kelionę vykstant su slidinėjimo striuke ir keletu kitų slidinėjimui ar laikui po slidinėjimo skirtų drabužių. Tačiau ir pasiryžus nuomotis įrangą užsienio kurorte, vis dėlto patariama Lietuvoje rasti tinkamus ir dar iki kalnų išbandyti slidinėjimo batus bei akinius su šalmu. Jei visa kita galima lengviau pritaikyti, ši trijulė reikalauja daugiau dėmesio ir patogumo, kuris atsipirks skriejant su kalnų vėju. 

Jei vykstate reguliariais skrydžiais ir perkate sportinį bagažą – į jį dažnu atveju galite suplanuoti du vienetus slidinėjimo įrangos ir taip sutaupyti. Dažnu atveju oro vežėjas savo taisyklėse nurodo, kad galima gabenti tik vieną vienetą, tačiau iš patirties sakome – oro uoste niekas jūsų nevers atidaryti priduodamo bagažo ir parodyti, kas jame supakuota, tad galite būti ramūs. Svarbiausia – neviršykite leistino svorio.