Slidinėjimo inventoriaus priežiūra: ką būtina žinoti kiekvienam?

Tinkamai paruošta įranga kalnuose skriejant trasa dovanoja nepakartojamą komforto jausmą. Siekiant ilgai džiaugtis snieglente ar slidėmis bei išnaudoti visas jų galimybes savo įranga svarbu pasirūpinti ne tik pasibaigus slidinėjimo sezonui, tačiau ir po kiekvieno slidinėjimo. 

Ką svarbu atlikti po kiekvienos slidinėjimo kelionės ar įtarus, kad slidinėjimo metu galėjo nukentėti jūsų įranga? Visuomet atidžiai apžiūrėkite, ar niekas nepažeista, neliko įstrigusių akmenukų čiuožiant aptirpusia trasa bei ar pakanka vaško. 

Prieš kiekvieną kelionę taip pat patariama nusivaškuoti savo įrangą savarankiškai ar nuvežti šią paslaugą teikiantiems profesionalams. Jei slidinėjate dažniau ar darote tai su šeima, pravers vaškavimo priemones turėti ir namuose. Tam reikės: valiklio, lygintuvo, specialaus vaško ir šepečio.

Iš pradžių kruopščiai nuvalykite savo slides ar snieglentę, nugremžkite senojo vaško likučius gremžtuku, o tuomet nuvalykite viską švariai valikliu. Įranga turi būti visiškai švari. 

Kai viskas jau bus paruošta vaškavimui, įkaitinkite lygintuvą iki temperatūros, kuri reikalinga jūsų turimam vaškui. Pridėjus prie lygintuvo vašką jis pradės varvėti ant lentos ar slidžių. Padenkite juo visą įrangos dugną, o tuomet tuo pačiu lygintuvu išlyginkite. Vėliau įrangą palikite iki vaškas sustings. Sustingus vaškui jį nugremžkite gremžtuku tol, kol nebekils baltos vaško atraižos. Nugremžtą vašką įtrinkite šepečiu. Jūsų slidinėjimo įranga paruošta!