Slidinėjimo apranga: patogi ar madinga?

Viskas apie aprangą kalnuose. Ką pasiimti ir kokia ji turi būti. Kokie patarimai iš patirties padėtų pasirinkti tinkamiausią aprangą, kad kalnuose nesušaltumėte ir būtų patogu slidinėti bei pramogauti.

Patogumas slidinėjant yra itin svarbus, todėl pravartu skirti dėmesio ir aprangos pasirinkimui. Tai padės ne tik nesušalti kalnuose, tačiau ir puikiai jaustis slidinėjant bei pramogaujant kurorto kavinėse. 

Pirmiausiai svarbu paminėti, kad snieglentininkų ir slidininkų aprangos skiriasi dėl skirtingų poreikių šioms abiems sporto šakoms. Snieglentininkams reikalinga visiška judesių laisvė ir patogumas dėvint apsaugas, todėl rekomenduojama rinktis bent keliais dydžiais didesnius bei nevaržančius jokių judesių drabužius, o slidininkams – labiau prigludusią aprangą. 

Nors sakoma, kad mada čia įtakos neturi ir svarbiausia gerai jaustis, rekomenduojama atkreipti dėmesį į spalvas. Tam, kad keltuvu kylantys bičiuliai jus gerai matytų trasose, o kartu ir nutikus nelaimei drabužiai išsiskirtų sniego fone, reikėtų pasirinkti ryškesnius ir ne tokius šviesius drabužius, vengti baltos spalvos. Ryški detalė padės jus greičiau pastebėti. 

Taip pat slidinėjant patogu vilkėti bent tris drabužių sluoksnius: termo aprangą, flisą ir slidinėjimo striukę bei kelnes ar kombinezoną. Renkantis aprangą kalnams ar slidinėjimui Lietuvoje atkreipkite dėmesį, ar ji bus patogi ir pakankami apsaugos nuo vėjo bei drėgmės. Viršutiniai slidinėjimo drabužiai turi turėti ne mažesnį nei 5000 mm atsparumą vandeniui. 

Išsirinkę aprangą raskite viską apie Slidinėjimas Prancūzijoje čia.