Geriausi slidinėjimo kurortai Europoje

TOP 10 Europos slidinėjimo kurortų 

Europoje netrūksta puikių slidinėjimo kurortų, kurie gali pasiūlyti ne tik gausybę trasų, pamokas pradedantiems ar norintiems tobulėti slidininkams, bet ir ieškantiems pramogų. 

1. Tignes, slidinėjimas Prancūzijoje

Tignes neabejotinai yra jau pamėgtas slidininkų kurortas, kuris gali pasiūlyti gausybę trasų ir vieną didžiausių užtrasio slidinėjimo zonų. Tignes vietovė yra garsi nuo seno, nes čia jau 1986–aisiais vyko laisvojo stiliaus slidinėjimo pasaulio čempionatas, o po dar šešerių metų – olimpinių žaidynių slidinėjimo varžybos. Slidininkai šį kurortą vertina dėl didelio trasų pasirinkimo ir patogaus viešbučio išdėstymo. 

2. Slidinėjimas St. Anton, Austrija

Visuomet kupinas gyvybės ir veiksmo kurortas Austrijoje  yra įsikūręs1300 m aukštyje. Jis itin pamėgtas jau patyrusių slidininkų dėl iššūkių kupinų trasų ir užtrasio slidinėjimo zonų. Šiame kurorte rasite išskirtinius restoranus, kavines, viešbučius ir daug galimybių puikiai praleisti savo žiemos atostogas. 

3. Slidinėjimas Cortina, Italija

Šis prabangus ir itin gražus kurortas dar yra vadinamas Dolomitinių alpių karaliene. Jį rasite netoliese Italijos ir Austrijos sienos. Vykstant mėgautis savo žiemos atostogomis į šias120 km. trasas pravartu žinoti, kad visos Cortina d’Ampezo regiono trasos yra sujungtos bendru slidinėjimo abonentu. 

4. Slidinėjimas Courmayeur, Italija

Tikri slidinėjimo entuziastai nepraleidžia progos aplankyti šio Italijos kurorto, kuriame gausu tiek gerų viešbučių, tiek ir parduotuvių visiškai netoliese trasų. Čia slidinėjimo zona driekiasi net 2700 m, o galimybę išbandyti savo jėgas atranda tiek pradinukai, tiek ir itin patyrę slidininkai ar snieglentininkai. 

5. Slidinėjimas Courchevel (liet. Kurševelis), Prancūzija

Ne viename filme matytas Prancūzijos slidinėjimo kurortas yra įsikūręs Alpių kalnuose. Kartu su dviem kitais kurortais jis sudaro didžiausią visame pasaulyje slidinėjimo regioną „Tres Vallees“ (liet. Trys slėniai), kuriame – net 600 km trasų. Šis kurortas išsiskiria ir savo grožiu bei pasakiškais Alpių vaizdais. Sakoma, kad bent kartą čia apsilankyti turi kiekvienas slidininkas. 

6. Zermatt, slidinėjimas Šveicarijoje

Vykdami į šį Šveicarijos kurortą pateksite į vokiškąją šalies dalį. Bene kiekvienas patyręs slidininkas ar snieglentininkas puikiai žino šį slidinėjimo centrą. Šis kurortas yra išskirtinis tuo, kad ištisus metus čia galima rasti sniego ir panirti į žiemos sporto teikiamus malonumus 360 kilometrų slidinėjimo trasose. 

7. Slidinėjimas Meribel, Prancūzija

Tai dar vienas trijų slėnių kompekse esantis slidinėjimo kurortas, kuris išsiskiria tuo, kad čia snieglenintininkai pasijaučia itin laukiami dėl specialiai jiems skirto 150 km ilgio trasų. Jis neretai patenka į geriausių viso pasaulio slidinėjimo centrų sąrašus ir tikrai yra vertas visų pagyrų. Po slidinėjimo dienos keliautojai neretai mėgsta aplankyti ir šalia kurorto esančius tradicinius kaimelius. 

8. Slidinėjimas Lech, Austrija

Tai neabejotinai yra vienas populiariausių slidinėjimo kurortų Europoje, kuriame savo žiemos atostogas pamėgo leisti ir įžymybės. Šis kurortas yra išskirtinis tuo, kad jame gali atostogauti ir norintys prabangių atostogų, ir tie, kurie siekia sutaupyti, nes čia netrūksta tiek brangių, tiek ir biudžetinių viešbučių. Įdomu ir tai, kad net ir sulaukęs populiarumo šis kurortas netapo dideliu bei išlaikė savo unikalumą. 

9.  Slidinėjimas Val d’Isere, Prancūzija

Šį slidinėjimo kurortą mielai aplanko net ir slidinėti neplanuojantys keliautojai. Savo išskirtiniu gamtos grožiu kiekvieną žavintis  Val d’Isère yra puikiai pritaikytas visiems slidininkams ir snieglentininkams. Šį kurortą mielai renkasi ir keliautojai su šeimomis. 

10. Slidinėjimas Verbier, Šveicarija

Tiek šeimų, tiek ir vakarėlių mėgėjų itin vertinamas slidinėjimo kurortas Šveicarijoje yra keturių slėnių slidinėjimo zonoje. Jis vertinamas dėl vaizdingų vietų, tarptautinės atmosferos, restoranų, barų gausos ir patogios infrastruktūros. Atvykus čia pailsėti puikiai atsipūsti padės pačiame slidinėjimo centre vykstantys nepamirštami vakarėliai.