Top 10 slidinėjimo kurortų Prancūzijoje

Perskaitykite šį slidinėjimo kelionių TOP10 ir išsirinkite, kur leisite žiemos atostogas 2022 metais!

1. Courchevel

Slidinėjimas Courchevel
Slidinėjimas Courchevel

Les Trois Vallées (Trys slėniai) yra vienas garsiausių Prancūzijos slidinėjimo centrų, apjungiantis tris slėnius Courchevel, Maribel ir Val Thorens. Courchevel’is yra garsiausias iš šių visų ir itin pamėgtas aukštesnes pajamas gaunančių slidinėjimo entuziastų, kurie į kurortą gali atskristi privačiais lėktuvais (kurortas turi savo oro uostą). 60 keltuvų, esančių Courchevel kurorte, suteikia slidininkams ir snieglentininkams galimybę čiuožinėti 150 kilometrų trasų ir galimybę pasiekti visus 600 kilometrų trijuose slėniuose. Vidutiniškai keturi metrai iškretančio natūralaus sniego ir aukščiauosio lygio trasų priežiūra leidžia mėgautis itin kokybišku slidinėjimu šiame kurorte. Pasirinkus Courchevelį slidinėjimas Prancūzijoje taps nepamirštamu jūsų gyvenimo nuotykiu.

19% Courchevel’io trasų yra žalios, skirtos pradedantiesiems, 38% – mėlynų vidutiniokams, 33% – raudonos, pažengusiems ir 10% juodos – ekspertams.

Pažengę slidininkai mėgsta atvykti čia dėl off-piste (čiuožimo užtrasėmis) ir mogul’o, susiformuojančio stačiose pažengusiųjų trasose. Čiuožimas miškeliais čia irgi įmanomas, o Jockeys ir Jean Blanc trasos yra būtent tam ir skirtos. Mėgstantiems greitį – jį galėsite išbandyti Pasaulio taurės downhill trasoje.

Bet kaip ir minėjome pradžioje – Courchevel’is yra garsus dėl posh atmosferos, aukšto lygio apartamentų, 5* prabangių viešbučių ir Michelin žvaigždutėmis įvertintų restoranų.

Daugiau apie kurortą galite paskaityti: www.courchevel.com

2. Val d’Isere ir Espace Killy

Slidinėjimas Val d'Isere
Slidinėjimas Val d’Isere

Val d’Isere slidinėjimo centras yra dalis Espace Killy masyvo, o šis pavadintas tris kartus Olimpinio čempiono Jean Cloud Killy garbei, kuris užaugo ir pradėjo čiuožti būtent šiame masyve. Espace Killy yra du pagrindiniai slidinėjimo centrai: Val d’Isere ir ne ką mažiau žinomas Tignes slidinėjimo centras. Val d’Isere turi 150 keltuvų ir 300km trasų, kurios visos prasideda nuo 1550 metrų aukščio.

Didelis kurorto aukštis, gausus snygis sezono metu ir plačiausia dirbtinio sniego gaminimo sistema leidžia Val d’Isere tęsti slidinėjimo sezoną net iki birželio mėnesio.

Didelė gausa trasų leidžia mėgautis kurortu nečiuožiant pro tas pačias trasas kasdien, o kurorto aukštutinėje dalyje esantis keltuvas – kilimas leidžia net ir pradedantiesiems slidininkams užkilti į patį kalno viršų, kur galėsite pasimėgauti neapsakoma kalnų panorama.

Daugiau nei 20 juodų trasų, o viena iš jų 45 laipsnių North Face trasa bus tikras įššūkis pažengusiems.

Val d’Isere turi begalę restoranų ir apgyvendinimo vietų visiškai šalia trasų.

Oficiali svetainė: www.valdisere.com

3. Slidinėjimas Prancūzijoje – Chamonix kurorte

Slidinejimas Chamonix
Slidinejimas Chamonix

Nestaigmena, kad aukščiausias kalnas alpėse turėtų būti vadinamas pažengusiųjų žaidimų aikštele. Toks ir yra Chamonix slidinėjimo centras, esantis 4809 metrų Mont Blanc kalno masyve. Pirmosios žiemos Olimpinės žaidynės buvo surengtos būtent čia.

Chamonix yra žinomas (ir neveltui) dėl pažengusiųjų trasų ir kvapą gniaužioančio čiuožimo užtrasėse, o masyvo aukštis garantuoja itin kokybiškas sniego sąlygas bei neužmirštamas kalnų panoramas.

Chamonix yra pamėgtas ne tik pažengusiųjų, bet ir turi ką pasiūlyti pradedantiesiems, o jie dažnu atveju renkasi Le Tour kaimelį. Taip pat pradedantieji, o dažnu atveju ir šeimos renkasi Les Houches arba naująją pradedančiųjų zoną, esančią Longan miestelyje.

Daugiau: www.chamonix.com

4. Les Arcs ir La Plagne

Slidinėjimas Paradiski
Slidinėjimas Paradiski

La Plagne, Les Arcs ir Peisey-Vallandry yra slidinėjimo centrai, kuriuos visus vienija vienas pavadinimas Paradiski. Snowcamp.lt kasmet stengiasi čia atvykti bent kartą, nes čia rasite itin didelį trasų pasirinkimą nuo 1200m iki 3226m aukščio, nuo čiuožimo plačiomis trasomis iki siaurų, esančių miškeliuose. Mėgstantys čiuožti parke – liks tikrai nustebę Les Arcs pusėje esančiu parku, kuriuo galės megautis tiek pradedantieji, tiek ir labai pažengę.

425 kilometrų trasų leidžia keliauti iš vieno slidinėjimo centro į kitą, tad mėgstantys čiuožti vis naujomis trasomis – tą tikrai ras Paradiski masyve. 11 skirtingų mažų kalnų miestelių, kurių beveik visi įsikūrę visai šalia trasų, aukštyje svyruojančiame nuo 1600 iki 2000 metrų, tad vykstantys čia, pasirūpinkite grandinėmis ant padangų. Pro namų langus atsiveriantys vaizdai – pasakiški.

Daugiau apie Paradiski skaitykite čia: https://paradiski.com

5. Slidinėjimas Prancūzijoje Morzine ir Avoriaz slidinėjimo centruose

Slidinėjimas Avoriaz

Septyni slidinėjimo centrai Prancūzijoje ir penki Šveicarijoje sudaro Portes du Soleil slidinėjimo masyvą, kuriuo galite keliauti sujungta keltuvų sistema. Yra galimybė pirkti regioninį slidinėjimo bilietą ir jo dėka pasiekti visus 12 slidinėjimo kurortų, 660 kilometrų trasų, kuriose 197 keltuvai.

Labiausiai iš masyvo žinomi yra Morzine ir Avoriaz kurortai. Pastarasis su 75km trasų, kurios daugiausiai pažymėtos mėlyna arba raudona spalva, tad šiuo kurortu galės mėgautis ne tik pradedantieji, bet ir pažengę slidinininkai. Avoriaz turi du vaikų slidinėjimo parkus ir plačius slėnius, mėgstantiems čiuožimą užtrasėse.

Morzine slidinėjimo centras yra įsikūręs tarp Avoriaz ir Les Gets kurortų ir yra sujungtas su abiem jais. Šis slidinėjimo centras yra klasikinis alpių kurortas, kai tuo tarpu Avoriaz yra daug modernesnis, su didesniais viešbučiais.

Daugiau: http://en.morzine-avoriaz.com

6. Meribel

Slidinėjimas Maribel

Vienas iš trijų slėnių slidinėjimo centro Meribel aukštis svyruoja nuo 1100 iki 3230 metrų. Toks aukštis užtikrina itin kokybišką slidinėjimą alpėse, o daugiau nei 50% trasų turi dirbtinio sniego gaminimo sistemas, kas leidžia sezoną pradėti labai anksti ir baigti vėlai.

Maribel kartu su Val Thorens ir Courchevel’iu yra sujungti 600km trasų, o pačiame Maribel kurorte yra 7 žalios, po 26 mėlynas ir raudonas trasas ir 8 juodos, ekspertams pritaikytos slidinėjimo trasos.

Maribel tituluojamas gražiausių alpių miesteliu su kalnų namukais pastatytais iš tradicinių vietinių medžiagų.

Oficialus kurorto puslapis: https://www.les3vallees.com/en/ski-resort/meribel/

7. Alpe d’Huez

Slidinėjimas Alpe d’Huez

Alpe d’Huez masyvas sujungia šešis slidinėjimo centrus, kurie bendrai turi 249km trasų (41 žalia, 34 mėlynos, 40 raudonų ir 16 juodų trasų). Ekstremalių pojučių mėgėjai galės megautis aukšto lygio snowpark’u, boardercross trasa ir halfpipe’u.

84 keltuvų sistema sujungia šešis kaimelius, o aukščiausias taškas Pic Blanc, esantis 3330 metrų aukštyje, suteikia galimybę mėgautis nepamirštama panorama, kurios pagrindinis akcentas – Mont Blanc’as. Nuo šios viršūnės galite leistis net 2175 metrų sužemėjimą turinčia trasa ir pasiekti L’Enversin d’Oz rajonėlį, esantį 1125 metrų aukštyje – ausis užguls ne kartą!

16 km ilgio La Sarenne trasa yra nominuota ilgiausia trasa Europoje, o dienos eigoje susiformuojantis mogul’as bei platūs slėniai tikrai patiks pažengusiems ir čiuožimą bekele mėgstantiems slidininkams.

Daugiau: https://www.alpedhueznet.com/ski-area/

8. Serre Chevalier

Slidinėjimas Serre Chevalier. Fotografas Dovydas Gaidamavičius

Jei neieškote prabangių viešbučių ir mėgstate kiek ramesnę atmosferą miestelyje, kuriame apsistojate – Serre Chevalier yra būtent toks, turintis pasiūlyti 250km įvairaus lygio trasų ir itin draugiškus vietinius gyventojus. Jaukios gatvelės su vietiniais, nuolat šurmuliuojančiais restoranais, nedidelės krautuvėlės ir ramūs Prancūzijos alpių miesteliai. Mėgstantys naktinį gyvenimą tikrai turėtų rinktis kitą kurortą!

Serre Chevalier yra slidinėjimo centras, kurį pasiekti galima iš keletos skirtingų miestelių: Briancon, Chantemerle, Monetier les Bains, Villeneuve, o visi jie yra sujungti patogiais ski-bus’ų maršrutais.

250km trasų suteiks šansą mėgautis slidinėjimu įvairaus lygio slidininkams ir snieglentininkams. Nuo plačių trasų iki trasų apsuptų medžiais, nuo sniego parkų iki boardercross’o. Trasos išsidėsčiusios 1200 – 2800 metrų aukštyje, tad sezonas čia tęsiasi nuo maždaug gruodžio vidurio iki balandžio.

Serre Chevalier kurortas yra labiau šiaurinėje pusėje, tad nors ir kiek žemesnis kurortas, bet vistiek gali garantuoti gerą sniego kokybę visą sezoną.

Šis kurortas yra pamėgtas mūsų klientų ir jau eilę metų organizuojama slidinėjimo keliones būtent čia.

Daugiau: https://www.serre-chevalier.com/en/winter/

Dar daugiau įspūdžių iš kelionės į Serre Chevalier šiame fotografo Dovydo Gaidamavičiaus foto albume.

9. Les Deux Alpes

Slidinėjimo kurortas Les deux Alpes

Vienareikšmiškai mūsų favoritas – Les deux Alpes slidinėjimo kurortas, į kurį pirmą kartą atvykome 2010 metais ir sugrįžtame kiekvieną sezoną. 200km įvairaus lygio trasų, bekelės klodai ir pasaulinio lygio snowpark’as. 3600 metrų aukštis leidžia kurortui lankytojus priimti nuo lapkričio galo, o žiemos sezonas tęsiasi iki gegužės. Ledyne esančios trasos veikia ir vasarą, o jose įrengtas vienintelis Europoje vasaros  sniego park’as – favoritas geriausių pasaulyje sportininkų, kurie susirenka į Les deux Alpes treniruotis bei mėgautis aukščiausiu lygiu.

Apres ski ir naktinis gyvenimas Les deux Alpes reikalauja atskiro paragrafo. Pano bar esantis 2600 metrų aukštyje veiksmą pradeda nuo popietės ir tęsia, kol nenusileidžia saulė – patikėkite vakarėliai ten – legendiniai. Nusileidus nuo kalno sustokite Umbrella bare, kur sutiksite Laurą, kuri jums paruoš ne vieną shot’ą šokiui ant stalų. Na o atėjus nakčiai – miestelis nemiega ir centre rasite begales barų, pabų ir naktinių klubų.

Les deux Alpes yra kurortas visiškai šalia trasų, tad tiek centrinę miesto gatvę, tiek parduotuves, tiek ir barus rasite visai čia pat ir viską galėsite pasiekti pėsčiomis. Tie kas nemėgsta vaikščioti – ski bus infrastruktūra čia ypač patogi.

Mūsų vertinimas penkios snaigės iš penkių!

Daugiau: www.les2alpes.com/en

10. Val Thorens

Slidinėjimas Val Thorens

Val Thorens – trečiasis slėnis esantis Trijų slėnių slidinėjimo centre. Trečiasis, bet labiausiai prieinamas kainos ir kokybės santykiu slidinėjimo kurortas, iš kurio galėsite pasiekti visą Trijų slėnių regioną su 600 kilometrų trasų.

Val Thorens’o miestelis yra įsikūręs 2300 metrų aukštyje ir yra aukščiausias Europoje. Čia viešbučiai, apartamentų rezidencijos, restoranai ir parduotuvės įsikūrusios prie pat trasų, tad dieną galėsite baigti atčiuožę iki pat įėjimo į savo atostogų namus.

La Folie Douce – vienas iš garsiausių pasaulyje Apres Ski barų savo istoriją pradėjo būtent čia, tad patikėkite, popiet čia prasideda tikras vakarėlis, o slidinėjimas Prancūzijoje tampa ne tik sportas, bet ir smagus laikas su draugais!

Val Thorens’e esantis sniego parkas tinka tiek megėjams, tiek ir profesionalams, o iškritus šviežiam sniegui – turėsite neaprėpiamus klodus labai kokybiškam offroudui (nepamirškite saugos priemonių).

Mėgstantiems labai sutaupyti rekomenduojame apsistoti Orelle miestelyje, iš kurio kasdien keltuvų pagalba galėsite pasiekti Val Thorens ir visą Trijų slėnių masyvą. Įsoėjame – Orelle miestelyje rasite vieną parduotuvę, vieną restoraną ir beveik jokių linksmybių vakarais, nebent patys susikursite jas savo namuose. 2019 metų sezone organizavome kelionę į Orelle ir čia pilnas paketas su įskaičiuotais Val Thorens skipass’ais kainavo 630 eurų.

Daugiau: https://www.valthorens.com/en/